Wednesday, 16 December 2015

Kami Student Animation

Pemalukah?

Setiap gambar ada cerita #sayapemaluorangnya #titiwangsa


Siblings

Dulu kami selalu bersama ..sekarang dah jarang da ..sorang da khawin ..dulu empat orang ni la bunga pak ngah yang tinggal ..sekarang sibuk  dengan hal masing2 ..kalau Balik kampung jarang semua ada..kalau semua dah khawin nanti macam mana la ..nak jumpa pun susah agak nya ..time raya je la jmpe ..hurm !in syaa Allah tidak begitu .. #ilovemyfamily



My village

Aktiviti balik kampung.. Jogging kemain lah.. Tapi sampai rumah breakfast nasi lemak mak.. Memang kombinasi terbaik!  #family #sibling #villagegirl #budakraub #abangwelfie #hidungkembang #penatweh #throwback


AKU

Gagal sekali bukan bermakna gagal selamanya , setiap orang ada rezeki masing2 , sama ada malas dgn rajin sahaja yang menentukan halatuju hidup kita '

I'm siti seri dewiayu binti yusuf 
Anak bongsu drpd 13 org siblings 
Hyper but sometimes shy 
Institute UNIKL MIIT 
Programme Bachelor of multimedia techonology (Hons) in computer animation #4years #inshaAllah 
#iloveAllah #ilovemyfamili #ilovemyfriends #ilovemylife


Final project

Character design saya .. 

Test test

Time kelas audio.. Ni masa first time masuk bilik recording .. Hakak jakun dek .. 

5

No 5 is me .. My favorite number ..


Pocong unikl ..

Bersama perlakon yang berbakar .. Haha .

Favorite song..

Marry me 


We ran out of time now

Trapped in the wind now
No chance when the fate came

I’m running like hell

I wrote black and blue

But i see all bloody red
It shouldn’t be like this

Now not the ending

Show me your love, love, love

It might be the end
But I’m not

Losing you now
Marry me

Marry me

Stay with me
Live with me
It shouldn’t be like this

Now not the ending

Show me your love, love, love

It might be the end

But I’m not
Losing you now
Marry me

Marry me

Stay with me

Live with me
It shouldn’t be like this

Now not the ending

Show me your love, love, love

One step to the end

But I’m not

Losing you now 




Nice drawing

Hi semua ... Hmm , hari ni nak cerita sesuatu .. Ada sorang mamat ni .. Aku tak kenal dia pun sebelom ni .. Memang tak penah perasan kat dia .. Tapi .. Masa tengah syok tengok teater menantu oh menantu tadi.. Tiba ada orang chat dekat messager .. Tengok-tengok dia anta satu gambar .. Katanya dia nak bagi masa birthday aku hari tu , tapi dia tak berani .. Nak tengok gambar apa ?? Sat na , kita sambung cerita balik .. Lepas tu, dia cakap dia dah lama nak berkawan dengan aku , dia perasan dekat aku masa sem 1 dekat kelas mandarin.. Giler la .. Dah lama kut .. Hahaha.. Baru hari ni dia ada keberanian nak chat aku .. Haha .. Tapi tak pa la .. 

Haa .. Nak tengok gambar apakan .. Jap jap .. 

Haa ..ni gambarnya ..gambar ni dia lukis sendiri kata nya.. Pakai digital painting .. Cantik tak ? Bagi aku cantik .. Dia pun ada mintak maaf sebab lukis gambar ni tanpa kebenaran .. Aku nak marah pun tak jadi .. Sebab suka dengan drawing tu .. Dia pun ada cakap dia ada drawing ni yang saiz besar punya .. Dan dia tanya aku nak tak .. Tapi aku maluu .. Hahaha..

Gambar tu .. Salam perkenalan buat kami ... Orang cakap .. Kawan biar beribu .. Kan .. 

Teater 'MOK'

Berakhir sudah kelas acting untuk sem ni .. Thank you sir zaky .. Segala ilmu yang di curahkan dan segala nasihat yang diberi .. Sir yang sporting , setiap kali abis kelas dekat bestari hall mesti belanja 1 lagu .. Kadang-kadang .. Berlagu-lagu .. Haha .. Suara pun , perrgghh .. Mantop .. ! 
Untuk sem ni .. Dalam kelas acting.. Banyak benda baru yang aku belajar .. Selama ni .. Main bedal jeh .. Contoh nya , cara pernafasan , lontaran suara, penggunaan pentas, dan macam-macam lagi la .. Kelas ni memag best .. Harap-harap result nanti dapat best la .. Aamiin .. 
Itu saja untuk hari ini .. Tata ..

Barisan pelakon-pelakon teater 'MOk' ..

Kanan atas : ikin sha ika seri atin zaza puteri ira aton 
 Kanan bawah : wan afiq afham 


Geng mokcik mokcik kampung ... 


Thursday, 3 December 2015

Saya budak baru belajar ..#%^*+=

Sayang kertas ni , ramai yang bagi tunjuk ajar .. Especially mr m yang comel la, dan afiq yang hensem .. Hehehe .. 

Nak simpang masuk frem.. Hahaha


My inspiration..


My inspiration for final project... 
Bull+eagle+human .. Agak mencabar jgk la nak gabungkan bull dgn eagle ni ..tapi zaman sekarang , semua dah ada dihujung jari .. Terima kasih la kepada afiq yang bagi tau tentang hawlgirl and minotaur ni .. Hahaha ..

Nama je budak anima , tapi bukan tau sangat pasal anima-anima ni .. Kene banyak tengak cita kartun lagi ni .. 

Hehehe ..


Lah a.k.a pakcik

Pakcik pro kita dok tolong kita lukis.. Sapa-sapa rasa perlukan perkhimatan pakcik ni boleh pm ye.. Hahaha ..

Err .. Tak tau nk tulis apa dah .. Esok la sambung .. -_-


Final project.........

Bila final project menjelma .. Semua orang berpura-pura sebab nak buat blog .. Hahaha.. 


Tuesday, 24 November 2015

Masjid kristal

Kecantikan, harta, pangkat dipandang tinggi oleh masyarakat .. Tetapi Kekadang kita lupa semua itu hanyalah pinjaman dari Allah kepada kita, dan semua itu adalah ujian bagi kita kerana Allah melihat bagaimana kita menggunakan semua itu, ke jalan yang benar atau jalan yang dimurkainya .. 



I luv spots ..

My team Netball and handball with unikl miit students ..

Aku join netball kat unikl ni dari sem 1 lagi . Dalam masa 2 tahun setengah ni aku baru meraih 2 pingat gangsa .. Belum ada rezeki untuk dapat pingat mass .. But i try my best .. For the next year .. In sha Allah ..

Untuk handball pulak .. Sama jugak . Aku  join dari sem 1 lagi .. Tapi handball aku anggap newbie bagi aku .. Walaupun penah main dri sekolah rendah lagi .. Tapi dah lama tinggal .. Selama aku join team ni , belum ada rezeki lagi untuk dapat pingat .. 

Hmmm .. Gambar ni adalah tournament yang terakhir aku dengan team ni .. Good luck for your future guys.. Kenangan dengan korang takkan aku lupa .. 


 


Saturday, 21 November 2015

Model kita 'mek azra'


Hi semua , today kami semua yang ambil figure design class bersama Mr M yang comel , draw portrait.. Fuhh .. 3 hour hadap benda tu .. Btw , best .. For friends yang kena redow tu .. Harap bertabah la ye .. aku pun kene redow jugak .. Hahaha.







Thursday, 15 October 2015

ZOO NEGARA...


Kami sebenarnya nak tunjuk yang kami happy sebab Mr.m bawak kami pergi zoo .. Kalau tak sebab Mr.m bawak ni tak tahu la bila kami dapat pergi zoo .. Hahahaha .. 

Pesanan Mr.m 'kalau nampak saya ,buat-buat tak kenal je ' .. 
Tapi hakikatnya, Mr.m tegur kami dulu .. Haha .. 




Z.O.O

Hai teman-teman .. Hari ni kami tengok binatang .. Hahaha .. Kelas kami hari ini di Zoo Negara .. Best dan penat ..

Hari ni kami ditugaskan untuk melukis minimum 3 lukisan .. Saya melukis gajah, zirafah, emu dan macam-macam lagi .. 

Kay lah , izin kan beta beradu dahulu .. Ponat .. Haha.. 

Tata .. 

Thursday, 1 October 2015

'Kelas Pagi'

Today aku datang lambat -_- .. Biasanya aku tunggu Mr.m tapi hari ni aku lambat Mr.m tak tunggu pun (sedih) .. 
Haa .. Disebabkan aku lambat , aku lukis buruk giler (selama ni memang buruk pun) ..haha
Tapi tak pa .. 'practice make perfect' .. 

Wednesday, 30 September 2015

Pang !!!! 👋🏻

Jeng jeng jeng ... Haha
Cantik tak kak ton .. 
Haa.. Mr.m suruh kami lukis tangan kami sendiri sebab kebanyakan dikalangan kami tak berani nak buat shading dekat drawing.. So ni salah satu cara nya la kut .. Huhu .. 

Mr.m buat apa tu .. -_-

'Kelas pagiii' Zzzz
Hai guys.. Today kami seperti hari-hari sebelumnya .. Bersila dan melukis .. 

Saturday, 19 September 2015

Galeri Petronas..

Hi Saturday..

Today kami beramai-ramai pergi ke Galeri Petronas ..disana kami diminta 'menatap' dan melukis 2 lukisan.. Kami juga diminta spend time kat situ sekurang-kurangnya 2 jam .. Bila ada kat situ rasa cepat je 2 jam tu .. Syok sangat lukis .. 

Okay sampai sini je .. Daaa

Friday, 18 September 2015

Kelas Again ..

Today kami santai-santai je sebab Mr.m hanya ambil links blog kami .. Setiap orang yang mepunyai minimum 3 post dapat 3 markah , nampak sikit tapi amat bermakna .. Hahaha .. 
Tidak semua yang dapat 3 markah ,ada yang tak dapat . Tapi Mr.m kan baik lagi comel .. Dia kasi can la kat sapa-sapa yang tak post lagi tu .. 

Okay sampai sini saja untuk hari ni .. daaaa .. 

Monday, 14 September 2015

First day Figure Design class ..

Berbaju melayu Mr.m hari tu uolls .. 😁
As salam semua .. Pada first class kami hari tu .. Mr.m telah memberi lecture serba sedikit tentang subject kami pada sem ini .. Kami di minta melukis orang terbang dengan imaginasi kami sendiri selama beberapa saat sahaja ..Hahaha .. Mmg tah pape la jadinya.. Tapi kami enjoy .. 
Seterusnya kami diminta melukis kawan kami sendiri .. Haa, tu tahan sikit la .. Hahaha .. 
Dan seterusnya kami diminta melukis kawan kami juga tapi diposisi berdiri .. 

Okay itu saja .. Daa